Rabatter och erbjudanden

Svenska Tecknares medlemsförmåner

Som medlem i Svenska Tecknare får du bland annat rabatt på försäkringar och pensionssparande, hjälp med advokat vid händelse av en tvist och rabatter i utvalda butiker och museer. Läs mer våra medlemsförmåner här.

Försäkringar
Gefvert ger Svenska Tecknares medlemmar 25 % rabatt på ”företagsförsäkring för konstnärer”. Medlemmar kan även teckna sjukavbrottsförsäkring samt ett helt personskyddsprogram (liv, olycksfall etc.). Läs mer och teckna på Gefverts webbplats.

Trygghetspaket (pension, sparande & försäkringar)
Svenska Tecknare har samarbete med PP Pension där våra medlemmar erbjuds ett förmånligt trygghetspaket anpassat för frilansverksamhet inom bild- och formbranschen – en gruppförsäkring som du annars bara som anställd har via ett fackförbund. Läs mer på PP Pensions webbplats. PP Pension kompletterar den företagsförsäkring ni eventuellt redan har via Gefvert. (Bra att veta är också att Gefvert och PP Pension samarbetar kring företagsförsäkringar).

Konsultation med advokat
Svenska Tecknare har ett samarbetsavtal med Bryme advokatbyrå. Avtalet innebär att föreningens medlemmar får en första fri konsultation med en advokat samt starkt reducerade priser om det verkar som om ärendet kan och bör drivas vidare. Tänk på att ta kontakt med kansliet först om du tror att du behöver juridisk hjälp av advokatbyrån, det är kansliet som hjälper dig med kontakten initialt. Läs om Bryme advokatbyrå här.

Inkassotjänst
Svenska Tecknare och Intrum Justitia Sverige AB (”IJS”) har ett ramavtal för inkassotjänster. Målet med ramavtalet är att ge alla medlemmar tillgång till en inkassotjänst med förmånliga villkor. Som medlem i Svenska Tecknare betalar du inte någon årsavgift eller ärendeavgift till IJS. I ramavtalet ingår fordringar både i Sverige och utomlands och du får rabatterade priser och kan hantera dina ärenden smidigt online. 

Kom igång med tjänsten genom att skicka in det här avtalsformuläret till IJS. Dina ärenden registrerar du sedan på IJS:s webbplats, där du även har möjlighet att kommunicera med deras handläggare. Här finns IJS:s prislista och här kan du läsa mer om internationellt inkasso.

Frågor om inkassotjänsten? Kontakta vår kontaktperson på IJS: Pelle Rundström: +46 73 314 07 71, pelle.rundstrom@intrum.com.

Rättshjälpsfonden
Om du som medlem hamnar i konflikt med en uppdragsgivare eller kund och behöver ekonomisk hjälp i en rättslig tvist, kan du vända dig till fonden för hjälp. Ärendet bör ha allmängiltig karaktär och vara ”till nytta” även för andra medlemmar. Fonden hanterar även ekonomiska skador som medlemmar kan ha drabbats av genom av föreningen beslutade aktioner/sanktioner i en konfliktsituation. För frågor om fonden kontakta Svenska Tecknares jurist.

Hotell
Som medlem i Svenska Tecknare har du 15 % rabatt på Best Westerns hotell i Norden. Du nyttjar rabatten genom att använda länken nedan, som du endast ser om du är inloggad som medlem.

Det här innehållet är endast tillgängligt för medlemmar i Svenska Tecknare. Om du är medlem, logga in.

15 % på förbrukningsmaterial, kopieringspapper och laserpapper 5 % på bläckstrålepapper, bläckpatrone och toner. Ingen faktureringsavgift